Tips voor anale seks

Met deze tips wordt anale seks een genot

Wil je met anale seks gaan experimenteren? In het begin zal dit wellicht nog wat onwennig zijn. Als er iets tegen de sluitspier of in de anus komt, zal de kringspier zich van nature gaan aanspannen. Met veel geduld en oefening wordt anale stimulatie een stuk eenvoudiger en kan anale seks voor een waar genot zorgen. Onze tips voor anale seks helpen je op weg om van deze vorm van seks een geweldige ervaring te maken. Lees snel verder over onze handige tips voor anale seks.

Gebruik glijmiddel

Bij anale seks is glijmiddel gebruiken een must. Wellicht gebruik je tijdens de normale seks geen glijmiddel doordat je vagina zelf ook vocht produceert. De anus maakt echter geen vocht aan. Zonder glijmiddel zal de penetratie dan ook stroef verlopen. Door glijmiddel te gebruiken, zorg je voor een soepele wrijving. Ook kan de sluitspier zich meer ontspannen. Kies voor een glijmiddel op siliconenbasis. Dit droogt minder snel op dan glijmiddel op waterbasis en kun je veilig in combinatie met een condoom gebruiken.

Begin eerst klein

Het beste is om eerst klein te beginnen. Begin met de tong, vingers of een klein seksspeeltje om langzaam aan het gevoel van anale seks te wennen. Hierbij zijn buttplugs zeker aan te raden. Deze kun je in diverse groottes vinden. Zo kun je klein beginnen en telkens weer voor een wat groter formaat kiezen. Mochten jullie daar interesse in hebben, dan kunnen jullie ook eens experimenteren met BDSM en pegging proberen, waarbij de vrouw de man anaal bevredigt met een seksspeeltje. Ook hierbij geldt dat voorbereiding een must is en je klein moet beginnen.

Leer je anus ontspannen

Als je net met anale seks begint, zal je de neiging hebben je anus aan te spannen. Daarom is het belangrijk je anus te leren ontspannen. Dit kun je doen door zelf zachtjes met je vingers het gebied rondom de anus te masseren. Ook kun je vragen aan je partner om je anus oraal te bevredigen of je te stimuleren met een anaal seksspeeltje. Door de kiezen voor een vibrerend seksspeeltje help je de anus ontspannen. Ook kan dit zorgen voor een fijn gevoel.

Communiceer met je partner

Communicatie met je partner tijdens anale seks is van groot belang. Alleen zo kom je erachter wat wel en niet werkt. Geef je grenzen en wensen goed aan. Als iets niet fijn is of juist goed gaat, laat dit dan weten aan je partner. Als de communicatie tussen jullie goed is, zal de seks uiteindelijk ook veel beter worden.

Doe het rustig aan

Als je met anale seks begint, is het erg belangrijk om rustig aan te doen. Het is niet iets waarin je moet overhaasten. Start niet meteen met penetratie. Ook niet als je al ruim voldoende glijmiddel hebt aangebracht op de penis en de anus. Anaal voorspel is van groot belang voor fijne anale seks.

Meer leren?

Wil je meer leren over erotiek? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen.

Recente blog artikelen

Welk orgasme bereik je met welke vibrator?
Dildo ideeën
De beste seksspeeltjes voor vrouwen
De beste seksspeeltjes voor mannen
Bekkenbodem trainen
Tips om je partner te laten weten dat je van hem/haar houdt