Wat is Kamasutra?

Kamasutra: wat is het en hoe verrijk je jouw liefdesleven hiermee?

Met Kamasutra worden ook wel oude Indiase wijsheden uit de tweede eeuw voor Christus bedoeld. Het is het meest populaire boek over seks posities en -standjes. Er komen ook hoofdstukken in voor waarin wordt uitgelegd hoe je met speciale technieken jouw partner tot een hoogtepunt kunt brengen. Wat het is en hoe je jouw liefdesleven hiermee kunt verrijken? Wij vertellen het.

Wat houdt Kamasutra in?

De Kamasutra is een oud Indiaas geschift van Mallanāga Vātsyāyana. Het is een deel van een groter aantal teksten wat ook wel de Kama Shastra genoemd wordt en raadgevingen biedt aan de mensheid. Kamasutra is een praktische raadgeving die mensen vertelt hoe er met de lichamelijke liefde binnen het huwelijk moet worden omgegaan. Het is dan ook niet alleen een boek over seks hebben en de verschillende standjes en posities die er zijn. 

Het boek gaat vooral over hoe er in het oude India tegen het leven werd aangekeken. In het boek staan drie waarden centraal. De ‘Dharma’, ‘Artha’ en ‘Kama’. Dit zijn waarden die mensen in hun leven graag willen bereiken. ‘Dharna’ staat voor waardig leven, ‘Artha’ betekent vermogen en ‘Kama’ staat voor zintuiglijk genot.

Het Kamasutra boek

Het Kamasutra boek is dan ook een aanrader om te lezen als je meer wilt halen uit jouw relatie. Het boek heeft 7 verschillende delen, die wij hieronder beschrijven:

  1. Inleiding: dit gaat over de waarden ‘Dharma’, ‘Artha’ en ‘Kama’.
  2. Seksuele eenwording: dit deel heeft ruim 100 hoofdstukken met seks standjes waarbij er tevens wordt ingegaan op het opwekken van lust bij elkaar, hoe je orale seks bedrijft, hoe je elkaar kunt kussen, enzovoort.
  3. Hoe een man een vrouw verovert: dit gaat over hoe de man een vrouw kiest, haar op haar gemak kan stellen en haar de zijne kan maken. Voor de vrouw is er uitleg over het verleiden van een man tot een huwelijk.
  4. De plichten van de vrouw tijdens het huwelijk: hierin wordt beschreven hoe de vrouw zich tijdens het huwelijk dient te gedragen.
  5. Andere vrouwen in het huwelijk: deze onderdelen gaan in op het omgaan met andere vrouwen in het huwelijk, hoe je je als man gedraagt en over een intieme omgang met andere vrouwen.
  6. Deel 6 gaat specifiek in op het kiezen van een geschikte liefdespartner en hoe je met diegene omgaat.
  7. Het vergroten van seksuele aantrekkingskracht en het libido: in het laatste deel wordt dieper ingegaan op hoe je jouw seksuele aantrekkingskracht kunt verhogen en hoe je jouw libido kunt vergroten.

Aan de slag met Kamasutra

Zoals je kunt lezen, is Kamasutra dus meer dan een boek met alleen maar verschillende seksstandjes. Het gaat veel dieper dan dat. Het is dan ook zeker een aanrader om het boek eens te lezen, omdat het niet alleen sekstips, maar ook verschillende relatietips bevat. Hiermee til je zowel jullie liefdes- als seksuele relatie naar een hoger niveau. Ga eens experimenteren met Kamasutra en kom erachter wat dit voor jullie kan betekenen.

 

Recente blog artikelen

Welk orgasme bereik je met welke vibrator?
Dildo ideeën
De beste seksspeeltjes voor vrouwen
De beste seksspeeltjes voor mannen
Bekkenbodem trainen
Tips om je partner te laten weten dat je van hem/haar houdt