Wat is Philos liefde?

Philos liefde: wat is dat precies?

Philos liefde is ook wel de liefde in vriendschap. In het Grieks wordt Philos ook wel broederliefde genoemd. Wat is Philos liefde precies, wat betekent dit in liefdesrelaties en hoe zit het met deze liefde in vriendschappen? In dit artikel gaan we hier wat dieper op in, want wij vertellen je alles over Philos liefde. Al nieuwsgierig geworden? Lees snel verder voor meer informatie.

Philos en liefdesrelaties

Wat betekent Philos liefde in liefdesrelaties? Allereerst moet je om een succesvolle en langdurige relatie te hebben ook vrienden zijn met de andere persoon. Dit betekent dat je het leuk vind om samen dingen te doen, gedeelde interesses hebt en op dezelfde manier in het leven staat. Je hoeft niet alles met elkaar gemeen te hebben, maar je zal waarschijnlijk niet snel bevriend raken met mensen met wie je bijna niets gemeen hebt. Om deze reden is het belangrijk dat je ook Philos liefde voor je partner voelt of hebt. Maar welke invloed heeft Philos liefde precies op vriendschappen? Hieronder gaan wij daar wat dieper op in.

Philos en vriendschappen

Wat Philos liefde in vriendschappen betekent? Volgens Aristoteles waren er drie belangrijke soorten vriendschappen. Dit stelde hij vast op basis van wat iemand uit de relatie haalt. Zo zag Aristoteles de volgende drie belangrijke soorten vriendschappen:

1. Handig: dit is een vriendschap waarbij er een connectie met iemand is en je iets van iemand krijgt, zoals een nieuwe baan, een nieuw zakelijk contact of een medicijn.

2. Aangenaam: dit zijn vriendschappen die gebaseerd zijn op het plezier dat dit oplevert, zoals het plezier van het rondhangen en kletsen met vrienden of samen uitgaan in de kroeg of een festival bezoeken. 

3. Deugd: er is sprake van deugd als een vriendschap op een echte vriendschap is gebaseerd en niet op wat je eruit haalt. Deze verbinding is een stuk dieper en houdt in dat je ook rekening houdt met het welzijn van de ander.

Wat wordt er dan eigenlijk gezien als de beste soort liefde in vriendschappen?

De beste soort liefde in vriendschappen

De beste soort liefde die je in een vriendschap kunt hebben, de echte Philos liefde, is vriendschap waar jullie beiden wat aan hebben. Hier vorm je het contact met een andere persoon en bouw je een relatie op basis van vertrouwen en gezelschap op. In vriendschappen is dit erg belangrijk, want dit zorgt voor een langdurige en gezonde relatie. Beide partijen kunnen hiervan profiteren en bijdragen aan deze relatie. Zo worden diepe vriendschappen gevormd die je helpen te groeien en je als persoon verbeteren. Dit is een erg belangrijke relatie, want je hebt hierdoor iemand waar je een goede band mee hebt en graag mee samen bent.

Meer lezen over de soorten liefde?

Wil je meer lezen over de soorten liefde en wil je weten wat Eros liefde en Agape liefde zijn?
Bekijk dan ook eens onze andere blogs op Tijd voor Erotiek voor nog meer interessante informatie over liefde en relaties. 


Uitgelichte afbeelding

Wat is Philos liefde afbeelding 01

Recente blog artikelen

Waarom de buttplug een fijne toevoeging is voor het liefdesspel
De fijnste voordelen van een Luchtdruk vibrator
De grote dildo top 10
Koppel toys voor langeafstandsrelaties