Welke oliën kun je het beste gebruiken voor een massage?

Een massage? Gebruik dan deze oliën

Een (erotische) massage geven aan je partner? Er zijn vele soorten olie die je kunt gebruiken om mee te masseren. Zo zijn er diverse oliën die je in de keuken gebruikt, maar ook op de huid kunt toepassen. Denk aan olijfolie. Heb je geen massage olie in huis, dan zijn deze oliën ook geschikt. Maar je wilt natuurlijk weten welke speciale oliën voor een massage je het beste kunt gebruiken. Daar vertellen we je nu meer over.

Waar moet goede massageolie aan voldoen?

Goede massageolie is glad genoeg. De handen van de masseur moeten vlot over de huid kunnen glijden, waardoor de huid glad genoeg moet zijn. Echter, de huid mag ook niet te glad zijn. De reden hiervoor is dat de handen van de masseur anders te snel over de spieren heen glijden en het contact hiermee verliezen. Wat wij aanraden?
– Kies voor een natuurlijke olie, want olie op minerale basis zorgt ervoor dat er een film op de huid wordt gelegd, waardoor deze wordt afgesloten. Een natuurlijke olie voedt de huid.
– Denk ook aan de geur van de olie. Moet je partner na de massage weer aan het werk? Dan is een neutraal geurende olie een goed idee. Zorg er in andere gevallen altijd voor dat je een lekkere geur kiest. Zo voorkom je een domper als de geur niet lekker is.

Welke basisoliën worden veel gebruikt?

Er zijn diverse basisoliën die worden gebruikt bij massages. Zo zijn zoete amandelolie, olijfolie, kokosolie, perzikpitolie, jojobaolie en avocado-olie veel gebruikte oliën bij massages. En dat is niet voor niets zo, want het zijn stuk voor stuk heerlijke geuren die je een ontspannen gevoel bezorgen. Je kunt basisoliën vrijwel overal kopen. Bekijk eens de webshop van je drogist of ga langs bij je lokale specialist. Bij een specialist kun je ook om persoonlijk advies vragen, zodat je straks de ideale basisolie mee naar huis neemt.

Een etherische olie toevoegen

Je kunt aan deze basisolie als je dat wilt ook een etherische olie toevoegen. Etherische olie is ook wel olie die verkregen wordt uit plantenmateriaal. Denk aan de vrucht, de bloem, de schil of de schors. Je kunt etherische olie of een mix van diverse etherische oliën aan de massageolie toevoegen voor een nog fijnere geur en voor de speciale werking die de planten hebben. Etherische oliën zijn bij diverse drogisten verkrijgbaar en ook bij specialisten. Ga je naar een specialist, dan kun je vaak net wat meer speciale etherische oliën kopen die ook nog eens een fijner effect hebben op de huid.

Meer lezen over seks en relaties?

Meer lezen over seks en relaties? Bekijk dan meteen onze andere artikelen op Tijd voor Erotiek voor nog meer interessante weetjes en handige tips. Denk aan tips over op welke manieren je je partner nog meer kunt verwennen, hoe je een ideale romantische avond organiseert, en nog veel meer. Lees snel onze blogs.

 

Recente blog artikelen

Welk orgasme bereik je met welke vibrator?
Dildo ideeën
De beste seksspeeltjes voor vrouwen
De beste seksspeeltjes voor mannen
Bekkenbodem trainen
Tips om je partner te laten weten dat je van hem/haar houdt