Weer meer zin in seks?

Zit je in een sleur of merk je dat je libido wat lager is? Dit komt vaker voor wanneer je al wat langer samen bent. Het kan zijn dat jullie leven momenteel wat drukker is dan anders, meer stress of dat een van beide even niet lekker in z’n vel zit. Er zijn zo veel redenen waardoor je minder in the mood kunt zijn. Maar hoe krijg je de mood weer terug?

  • Communiceer met je partner

Koppels die leren om op een open, eerlijke manier te communiceren, onderhouden meestal een sterkere emotionele band, wat kan leiden tot betere weer meer zin in seks. Communiceren over seks is ook belangrijk. Praat er over wat je lekker vindt of lijkt maar geef ook aan wat je juist niet wilt.  

  • Selfcare

Natuurlijk is het belangrijk dat je zorgt voor minder stress in je leven. Neem tijd voor jezelf, zorg voor ontspanning, neem een bad, maak een wandeling en zorg voor voldoende nachtrust. Wanneer je lekker in je vel zit straal je dit ook uit. Probeer je zelfvertrouwen een boost te geven. Trek iets aan waar je je sexy in voelt en of besteed extra aandacht aan je uiterlijke verzorging.

  • Breek het ijs

Voorspel is volgens onderzoek essentieel voor een goede vrijpartij. Maak het spannend, romantisch, uitdagend. Tease and please! Het toevoegen van bijvoorbeeld een blinddoek kan je zintuigelijke ervaring veranderen. Probeer samen een erotisch spelletje, dit kan de drempel verlagen om nieuwe dingen te proberen en of bespreekbaar te maken. Wat zijn jouw wensen of fantasieën of wat juist niet.

  • Veras je partner

Verras je partner door een leuke bos bloemen te laten bezorgen op zijn of haar werk. Koop de favoriete chocolaatjes, een kaartje met een lieve tekst of een ander klein cadeautje. Het gaat er natuurlijk niet om hoe groot of duur iets is, het gaat er om dat het iets is waar je over na gedacht hebt. Kies een leuk moment uit om het te geven of leg het op bed als verassing.

  • Happy ending?

Een massage als voorspel zorgt voor ontspanning. Masseer de erogene zones van je partner met een massageolie. Kijk en luister goed hoe zijn of haar lichaam op bepaalde plekken en aanrakingen reageert. Maak meer sfeer door het aansteken van kaarsen, het dimmen van lichten en het uitzetten van andere elektronica.

  • Date night

Maak tijd voor date-night! of ze nu gepland of spontaan zijn. Ga lekker samen uit eten, naar een wijnproeverij, maak een strandwandeling of ga naar een leuke film. Wissel elkaar af, verzin zelf een leuke date en laat de andere keer je partner het regelen. Zorg ervoor dat het dan ook echt een verrassing is!

  • Change it up!

Ga eens voor een andere seksuele positie of kies een ander tijdstip, een andere ruimte of locatie voor seks. Als jij en je partner openstaan ​​voor experimenten, kunnen seksspeeltje een toevoeging zijn aan jullie seksleven. Kies samen een ‘nieuw’ speeltje uit en ga op ontdekking.

  • Echt even weg

Boek een hotel en ga echt even weg samen. Kies een locatie uit met een wellness, dichtbij een leuke stad of juist lekker in the middle of nowhere. Samen weg van de dagelijkse dingen is de sleutel naar ontspanning.

  • Plan je seks

Pak de kalender er maar bij.. Het klinkt misschien een beetje gek maar zet seks op de planning. Maak je avond vrij, zet de kaarsjes aan en je telefoon uit. Soms is het ook niet dat je weer meer zin in seks moet krijgen maar meer het gebrek aan tijd.

  1. Cursus

Kies samen een leuke cursus uit. Denk aan een kookcursus, pottenbakken, dansen, schilderen of een massagecursus. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om samen thuis een uitgebreid recept samen te koken of elkaar te bodypainten.

Sexy spellen, blinddoeken of toys voor samen? Ga op onderzoek op de volgende site’s:

www.Cupido.nl

www.MissSteel.nl

www.Svakom.nl

www.FunFactoryShop.nl

Uitgelichte afbeelding

Meer zin in seks

Recente blog artikelen

Top 5 vibrerende cockringen
Welk glijmiddel kies ik
De beste Kerstcadeau tips
Womanizer DUO