De soorten intimiteit die elke relatie nodig heeft

Deze soorten intimiteit heeft elke relatie nodig

Intimiteit is voor elke relatie van belang. Echter, er zijn diverse soorten intimiteit die bij een relatie komen kijken. Welke soorten intimiteit heeft elke relatie echt nodig? Wij hebben de diverse soorten intimiteit voor je op een rijtje gezet die velen als onmisbaar zien binnen een goede en gelukkige relatie. Lees snel verder voor meer informatie over de verschillende soorten intimiteit.

Lichamelijke intimiteit

Lichamelijke intimiteit is wellicht het meest voor de hand liggend. Echter, dit is meer dan seks en het ervaren van een orgasme. Dit kunnen ook massages, elkaars hand vasthouden of het zoenen van elkaar zijn. Onder lichamelijke intimiteit valt ook je armen om je partner heen slaan als jullie samen op de bank zitten, of je partner strelen terwijl hij/zij voorbij loopt.

Emotionele intimiteit

Emotionele intimiteit is iets waar vooral vrouwen naar verlangen, maar iets wat ook de man niet ongemoeid laat. Echter, mannen vinden het soms lastiger te vertellen wat ze diep van binnen voelen. Ook het delen van gevoelens en het luisteren naar gevoelens van de partner kan lastiger zijn. Vrouwen vinden emotionele intimiteit vaak belangrijker dan seks. Als je dit als man meer onder de knie krijgt, kan dit zorgen voor een betere relatie tussen jullie beiden. Sta open voor de gevoelens van je partner en probeer stapje voor stapje ook zelf meer je gevoelens te uiten. Je zal hierover veel van je partner kunnen leren.

Intellectuele intimiteit

Intellectuele intimiteit is ook een van de vormen van intimiteit die in een relatie terug kan komen. Denk aan het samen discussiëren over politiek, filosofie, religie of belangrijke zaken die er in de maatschappij spelen. Ook het lezen van boeken over deze onderwerpen en dit delen met elkaar zorgt voor intellectuele intimiteit. Een intellectuele connectie hebben met je partner is van groot belang, zodat jullie samen kunnen groeien.

Ervaringsintimiteit

Met ervaringsintimiteit bedoelen we ook wel het delen van ervaringen met elkaar. Dit betekent tijd met elkaar doorbrengen en mooie herinneringen creëren. Je kunt hierbij denken aan samen de bioscoop bezoeken, uit eten gaan of met elkaar naar een bijzondere plek gaan. Zoek iets uit wat jullie beiden leuk vinden of ontdek een nieuwe hobby om samen te doen. Zo zullen jullie je meer met elkaar verbonden voelen.

Spirituele intimiteit

Spirituele intimiteit bestaat inderdaad ook. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan samen de kerk bezoeken of samen een bepaalde religie aanhangen. Het gaat erom dat je deze spirituele intimiteit met elkaar deelt en er goed met elkaar over kunt napraten. Spirituele intimiteit is voor veel mensen onmisbaar binnen een goede relatie.

Je weet nu precies welke verschillende soorten intimiteit er zoal zijn en door velen als onmisbaar worden gezien. Wil je meer lezen over liefde en relaties? Bekijk dan ook eens de andere artikelen van Tijd voor Erotiek voor nog meer interessante informatie over liefde, seks en relaties. Vergeet ook niet onze handige tips te lezen.

Uitgelichte afbeelding

Seks initieren afbeelding 01

Recente blog artikelen

Top 5 vibrerende cockringen
Welk glijmiddel kies ik
De beste Kerstcadeau tips
Womanizer DUO