Tips voor online daten

De beste tips voor online daten? Lees het hier!

Online daten? Tegenwoordig worden steeds meer afspraakjes online gemaakt. Wat zijn de beste tips als je wilt beginnen met online daten? Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw eerste online date gegarandeerd een succes wordt.

Durf over de drempel heen te stappen

Ga je voor het eerst online daten, dan kan dit best spannend zijn. Het is dan ook belangrijk om over die drempel heen te durven stappen, want online daten is zo eng nog niet. Bekijk eens rustig of online daten iets voor jou is en meld je aan op een online datingapp of website.

Gebruik altijd je gezonde verstand

Gebruik altijd je gezonde verstand als je begint met online daten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan:
– Spreek af op openbaar terrein
– Spreek niet met een persoon af die je niet of nauwelijks hebt gesproken
– Licht van tevoren vrienden/vriendinnen in dat je een date hebt
– Deel niet teveel persoonlijk informatie op je profiel, zoals waar je werkt, je achternaam, je woonplaats, enzovoort
– Denk goed na over wat je doet

Kies een goede datingsite of app

Er zijn diverse datingsites en -apps. Dit betekent dat er genoeg keuze is, maar niet elke app of website is even geschikt als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Op veel gratis apps zijn gebruikers wat minder serieus. Kies je echter voor een betaalde datingsite, dan weet je dat mensen geld hebben moeten betalen om zich in te schrijven en vaak ook serieuzer zijn.

Doe altijd wat goed voor je voelt

Ga je online daten, dan is het altijd belangrijk om te doen wat goed voor jou voelt. Spreek je liever niet al na een paar dagen af? Dan is daar niets mis mee. Geef je nummer niet aan iemand als dit niet oké voor je voelt. Ook praten met slechts één persoon tegelijk is iets wat je gerust kunt doen. Geef dit dan ook eerlijk aan. Mocht je even geen zin hebben om je met een datingsite of -app bezig te houden, dan kun je jouw profiel ook on hold zetten.

Vertrouw op je eigen gevoel

Gevoelens zijn doorgaans niet te sturen, maar ze kunnen je wel veel vertellen. Soms zelfs meer dan je gezonde verstand. Daarom is het ook belangrijk om op je gevoel te vertrouwen. Als je je bij iemand niet prettig voelt, is het belangrijk dit te laten weten aan die persoon. Zo hoef je het chatgesprek of het afspraakje niet gaande te houden. Doe dit altijd op een respectvolle manier, omdat je de persoon anders erg kunt kwetsen. Wees eerlijk naar jezelf toe en ga af op je onderbuikgevoel.

Blijf jezelf

De belangrijkste tip voor als je begint met online daten? Blijf jezelf! Doe je dus niet anders voor dan je bent. Ben je eigenlijk introvert? Dan zal je ineens extravert gedragen je niet helpen. Als het een leuk afspraakje is, wil je natuurlijk vaker afspreken met die persoon. Het mooiste is als je je ware zelf aan iemand anders kunt laten zien en deze persoon je waardeert zoals je bent. En dat is precies zoals het zou moeten zijn!

Recente blog artikelen

Welk orgasme bereik je met welke vibrator?
Dildo ideeën
De beste seksspeeltjes voor vrouwen
De beste seksspeeltjes voor mannen
Bekkenbodem trainen
Tips om je partner te laten weten dat je van hem/haar houdt