Wat is BDSM?

BDSM: wat is het en hoe kun je hier samen van genieten?

Wil je met BDSM experimenteren, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Wij vertellen je wat je nodig hebt voor BDSM, wat de spelregels hiervan zijn en wat het grootste verschil is tussen BDSM en SM. Zo weet je straks precies hoe je samen met je partner kunt genieten van BDSM.

Wat houdt BDSM in?

BDSM betekent ook wel Bondage en Discipline, Sadism en Masochism. Het is een specifieke manier van seks hebben waarbij je elkaar seksuele beperkingen oplegt en elkaars zenuwen prikkelt. Machtsverhoudingen spelen hier een belangrijke rol in. Zo zijn er diverse aspecten binnen BDSM waaronder bondage (het vastbinden van elkaar), discipline (straffen van elkaar) en het uitoefenen van macht door middel van machtspelletjes. SM is een onderdeel van BDSM waarbij de focus op Sadism en Masochism ligt. Dat betekent dat bondage en machtspelletjes hier geen rol bij spelen, in tegenstelling tot BDSM.

De regels van BDSM

Het belangrijkste bij het experimenteren met BDSM is dat zowel jij als je partner het leuk vinden. Doe het niet omdat je partner het graag wil. Ook moeten er goede afspraken gemaakt worden met elkaar. Denk aan afspraken over hoe ver je kunt gaan, wat het stopteken is, welke hulpmiddelen je gebruikt en wie de dominante en de onderdanige is. Alleen door goede afspraken met je partner te maken, kun je echt genieten van BDSM.

Wat heb je nodig voor BDSM?

Wat je voor BDSM nodig hebt, hangt af van wat de wensen van jij en je partner zijn. Je kunt het zo groots mogelijk maken als jullie zelf willen. Je kunt ervoor kiezen om een speciale playroom in te richten met touw, mondknevel, halsbanden en kruizen, maar ook voor kleine hulpmiddelen voor in de slaapkamer. Denk aan een zweepje of een paar handboeien. 

Je kunt ook een vibrator gebruiken, kiezen voor een voorbinddildo of een stapje verder gaan met buttplugs en kaarsvet. Bij seksshops en erotische webwinkels kun je veel van deze BDSM accessoires kopen. Toch hoef je soms niet eens een sekswinkel te bezoeken, omdat je ook al dingen in huis kunt hebben. Misschien heb je al duct tape, kaarsen, ijsblokjes of tandenstokers, waardoor je deze niet apart nog hoeft te kopen.

Praten over BDSM met je partner

Voordat je gaat experimenteren met BDSM is het belangrijk hier goed met je partner over te praten. Soms kan het lastig zijn om dit onderwerp bij je partner introduceren, omdat de term best heftig klinkt. Echter, je kunt BDSM invullen zoals jullie dit zelf willen en ook voor een matige variant kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld ook afspreken om elkaar eens te blinddoeken tijdens de seks of vast te binden, waarbij de een de vrijheid heeft om de ander te verwennen. Ook hierbij is het aan te raden om goede afspraken te maken. Door er goed over te praten kun je je partner overtuigen voor BDSM.

Meer leren over seks?

Ga op ontdekkingstocht met je partner en bekijk wat BDSM voor jullie relatie kan doen. Meer lezen over seks en relaties? Bekijk ook eens onze andere blogs.

Uitgelichte afbeelding

tjid voor erotiek 11

Recente blog artikelen

Waarom de buttplug een fijne toevoeging is voor het liefdesspel
De fijnste voordelen van een Luchtdruk vibrator
De grote dildo top 10
Koppel toys voor langeafstandsrelaties