Wat zijn poppers?

Poppers: wat zijn het en hoe gebruik je ze?

Poppers zijn drugs die vaak tijdens de seks worden gebruikt of op feestjes. Deze drugs zorgen voor een geil en ontspannen gevoel. Dit gevoel houdt enkele minuten aan. Onder invloed van poppers kan de seks een geheel nieuwe ervaring worden. De drug is vloeibaar en de damp adem je in. Het resultaat is een korte en heftige roes waarbij het kan voelen alsof het bloed naar je hoofd stijgt. Wij vertellen hoe je poppers tijdens de seks kunt gebruiken en wat de risico’s hiervan zijn.

Poppers gebruiken bij de seks

Vaak worden poppers door mannen tijdens de seks gebruikt, omdat de intimiteit dan intenser wordt ervaren. Ook worden ze vaak bij anale seks gebruikt, omdat de bloedvaten en de gladde spiertjes hierdoor beter ontspannen. Omdat ook de kringspier zich ontspant, kan de man makkelijker anale seks hebben. 

Soms kan het zo zijn dat de man zijn erectie gedeeltelijk of zelfs geheel verliest. Dan is het niet altijd even eenvoudig om de erectie weer terug te krijgen. Dit verschilt echter per gebruik. Als je poppers tijdens de seks gaat gebruiken, is het verstandig niet zomaar poppers van iemand anders aan te nemen. Zorg dat je bekend raakt met een specifiek merk poppers waardoor je de effecten leert kennen.

De risico’s van poppers

Poppers kennen slechts een klein risico op blijvende schade na het gebruik hiervan. Echter, langdurig en intensief gebruik van poppers kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Als je poppers gebruikt, kun je hartkloppingen, hoofdpijn of een misselijk gevoel krijgen. Deze effecten trekken echter weer weg. Mocht je bloedverdunnende medicijnen gebruiken of hart- of nierpatiënt zijn, dan is poppers gebruiken niet aan te raden. Mocht je toch poppers willen gebruiken, dan kun je de risico’s hiervan het beste met je arts bespreken. 

Soms kunnen poppers ook leiden tot bloedarmoede, wat echter vrij zeldzaam is. Poppers kunnen ook schade toebrengen aan je huid en slijmvliezen, omdat je de dampen via de neus inhaleert. Dit zorgt voor huidirritatie en kan zelfs voor brandwonden zorgen. Deze genezen echter na ongeveer een week. Mocht je vaker poppers gebruiken, dan kan het veelvuldig aantasten van het neusslijmvlies ervoor zorgen dat je meer last van allergische reacties krijgt. Daarom is het aan te raden je neusslijmvlies tussendoor goed te laten herstellen.

Zo verklein je de risico’s

Om de risico’s van poppers te verkleinen, raden we het volgende aan:

  • Zorg dat er voldoende afstand is tussen het flesje en je neus zodat de vloeistof en het gas weinig kans krijgen om je huid te beschadigen.
  • Zorg ervoor dat je de vloeistof niet op je vingers krijgt. Mocht dit toch het geval zijn, is het belangrijk je handen meteen te wassen.
  • Gebruik poppers niet in combinatie met andere drugs, omdat je zo meer kans op hartproblemen hebt. Combineer het ook niet met erectiemiddelen.
  • Gebruik geen poppers meer als je last krijgt van oogklachten.
  • Als je een merk poppers nog niet kent, is het belangrijk de poppers voorzichtig te inhaleren. Sommige merken hebben een sterker effect.

Meer leren over seks?

Je weet nu precies wat poppers zijn en hoe je ze kunt gebruiken tijdens de seks. Wil je meer leren over lust opwekkers of seks en relaties? Bekijk dan ook eens onze andere artikelen.

Uitgelichte afbeelding

tijd voor erotiek 5

Recente blog artikelen

Koppel toys voor langeafstandsrelaties
Voorspel tips
Orgasme uitstellen bij mannen
Lovense Lush 3 vs Lovense Dolce